Hostess Munkák & Díjak

Átlagos hostess díjak Európában
A németországi hostessek díja 11-13 € / h, Franciaországban a hostessek díja 9 -10 € / h, az Egyesült Királyságban a hostessek átlagos óradíja 8-10 GBP / h, Olaszországban a hostessek óradíja 6 – 7 € / h, a spanyolországi hostessek óradíja 5 – 6 € / h, Portugáliában ez kevesebb 3 – 4 € / h, Lengyelországban 2 € a hostess óradíja.

A kis összeállításból is jól látszik, hogy a gazdaságilag erősebb és magasabb életszínvonallal rendelkező országokban (pld. Nagy-Britannia, Németország, Franciaország) a hostessek átlagos óradíja nagyságrendekkel magasabb mint az alacsonyabb életszínvonallal rendelkező országokban (Magyarország, Csehország, Szlovákia)

A hostess átlag feletti óradíjat érhet el a következő városokban illetve munka területeken:
1. Shopping központok, fejlett idegenforgalom, luxus szállodák, luxus életszínvonal (London, New York, Párizs, Dubai, Monaco)
2. Magasan fejlett városok, pénzügyi és kereskedelmi központok (London, Frankfurt am Main, New York, Dubai)
3. Magasan képzett (egyetemi végzettség, folyamatban lévő egyetemi tanulmányok), több idegen nyelvet aktívan használó, jó megjelenésű hostess a luxus piac területein (szállodák, shopping centerek, éttermek)
4. A fejlett gazdaságokban (USA, Nagy-Britannia, Németország) nagy és kiélezett a piaci verseny, sok szereplő van a piacon és mindenből sok van ( sok kiállítás és vásár, sok kiemelt esemény és rendezvény, sok luxus vendéglátó hely és szálloda).
Tehát nem is csoda, hogy nagy a kereslet a képzett tapasztalt hostessekre.

Az elérhető hostess óradíj elsősorban három tényezőtől függ:
1. Az alkalmazás területe ( milyen típusú hostess munkát végzel)
2. A minősítés (hostess képességek, készségek)
3. Hol történik a hostess foglalkoztatása, melyik országban vagy városban van a hostess munka

Tippek és ajánlások – hogyan tudsz magasabb óradíjat elérni hostess munkakörben.
* Nyelvismeret
Angol aktív nyelvtudás – ma már mindenki számára kötelező feltétel.
Ha több nyelvet ismersz, az a hostess kiválasztásánál előnyt jelenthet számodra.
Magasabb díjra számíthatsz és tárgyalhatsz is, ha folyékonyan spanyol, francia, kínai, japán vagy olasz nyelven is beszélsz, mivel bizonyos események és ügyfelek kifejezetten nyelvi tehetségeket keresnek.
* Vásárokon végzett munka
Vásárokon a hostessek általában magasabb óradíjakat kapnak, mint a pártok, a kongresszusok és egyéb rendezvények hostessei.
Jellemzően 8-9 órát fogsz dolgozni a vásáron és ez bár fárasztó lehet, de könnyedén kereshetsz több száz eurót.
* Tapasztalat az ügyfél kommunikációban
Magasabb óradíj érhető el, ha a vállalatok alkalmazni tudják a hostess kommunikációs képességeit az értékesítésben és a tárgyalásokban.
Ez azt jelenti, hogy részletesen tájékoztatnak a vállalat termékeiről és ez lehetővé teszi, hogy önállóan tájékoztasd a potenciális ügyfeleket az adott termékek előnyeiről, és átirányítsd őket az értékesítőhöz.
* Modell Hostess
A modell hostess munka biztosan nem mindenki számára elérhető, de különösen a VIP eseményeken, elit rendezvényeken, autóvásárokon, nagy a kereslet a modell hostess jelöltre, a hostess díj 20 €/h vagy 150 €/nap.