Hostess Munkák

A hostess és az általa nyújtott szolgáltatások ma már a gazdaság, a kultúra, a politika szinte minden területén jelen vannak.
A hostess hatékonyan támogatja és segíti a vállalkozások illetve szervezetek által meghirdetett célokat, programokat.

Szerteágazó területeken keress illetve kínál hostess munkát a fejlett iparral rendelkező gazdaság, sok hostess munka van a tradicionálisan sok fesztivált, karnevált, kereskedelmi vásárt rendező országokban (India, Spanyolország, Dél-Amerikai országok, …), vagy például Olaszországban, ahol a nagykereskedelem jellemzően ügynöki rendszeren alapul.

HOSTESS ÁLTALÁNOS TULAJDONSÁGOK + KÉPESSÉGEK
Minden időben és helyen: legyen vonzó, jó megjelenésű és vidám, motivált, társaságkedvelő, barátságos és figyelmes ( a több idegen nyelv aktív tudása előnyt jelenthet)
A tökéletes hostess tapasztalt, határozott és magabiztos. Az értékesítési tapasztalat általában mindig előnyt jelent.
Jó kommunikációs készség – a hostess egyik legfontosabb feladata a közvetlen kapcsolat kialakítása az ügyfelekkel.
Személyiség – az első és az egyik legfontosabb benyomást nyújtja (előnyt jelent a pozitív, proaktív, nyitott, empatikus személyiség)
Első benyomásból csak egy van, a hostessek adják az első benyomást, itt nincs második esély!

A HOSTESS MUNKA TÍPUSAI
Több országban (pld. USA) a Hostess szó helyett a Models szót vagy mindkettőt használják.
Ne tévesszen meg, a munka ugyanaz, csak a betöltött hostess pozíció elnevezése más! (pld. Promotional Models, Trade Show Models, Event Models, Convention models)

Kiállítás, Kereskedelmi Vásár Hostess – Exhibition Hostess, Trade Show Hostess
Támogatja, hogy az ügyfél hatékonyan tudja bemutatni a saját cégét, a termékeit és a szolgáltatásait a kereskedelmi kiállításokon és vásárokon.
A hostess feladata a vendégek fogadása, ajándékok és promóciós termékek átadása, a kiállítási stand fenntartása, valamint a termékek bemutatása és értékesítése.

Tanácsadó Hostess – Consultant Hostess
A feltétel magas szakmai tudás és képzettségi szint. Elsősorban az informatika vagy az eladás (sale) területén alkalmazzák.

Esemény Hostess – Event Hostess
Nincs olyan hely, mint otthon – Támogatja az esemény szervező csapatot, hogy a az esemény résztvevői jól érezzék magukat,  kellemesen és minél tovább tartózkodjanak az eseményen. Hozzájárul az esemény szervezettségéhez és színvonalához.
A konkrét esemény (lehet divat, vállalati, kulturális, politikai, privát party, fesztivál) természetesen más és más feltételeket támaszt a hostessel szemben. Az esemény hostessek meleg és hívogató légkört teremtenek a vendégek és az események résztvevői számára.

Éttermi Hostess – Restaurant Hostess (Hostess a vendéglátásban: étterem, bár, kávé shop)
A vendég érezze magát fontosnak, a kedves, barátságos üdvözléssel, invitálással, a vendégek igényeit is figyelembevevo ültetéssel, az éttermi ajánlat ismertetésével. Cél a kellemes, vendégbarát hangulat megteremtése és megtartása. Figyelmes udvarias kapcsolattartás a vendégekkel, kiemelten az ismert személyiségekkel és törzsvendégekkel. A vendégek érezzék az étterem által nyújtott magas minőséget, élvezzék az étterem különleges szolgáltatásait.
Különleges hostess munkák ezen a területen:
Fine Dining Hostess (Fine dining restaurants – általában vendéglátóipari, ételkészítési ismereteket is megkövetelnek)
Bartender Hostess ( követelmény lehet a bartender engedély )

Executive Lounge Hostess
A hostess szolgáltatást jellemzően a Társasági Klubok (Members Clubs) és a luxus hotelek biztosítják.
Executive Lounge legfontosabb jellemzői: szünetmentes szolgáltatás biztosítása a VIP vendégek részére, egész nap korlátlan étel és ital fogyasztás, extravagáns nagyobb személyi mozgásteret biztosító ülőhelyek, stb.
A hostesss feladatai: a club tagok, vendégek fogadása, különös figyelemmel van a vendég kapcsolatokra, a vendég igényeinek teljesítésére,
a büfék gondozása, barátságos, előrelátó és hatékony szolgáltatás nyújtása a vendégeknek, az esetlegesen felmerülő problémák és panaszok kezelése.

Hotel Hostess
Fontos pozíció a hotel hostess, az első kapcsolattartó pont a szálloda és a vendég között. Feladata: a vendégek barátságos üdvözlése, a vendég kérdéseinek megválaszolása, ami nem csak a szállodára vonatkozhat, hanem a szállodán kívüli vendéglátásra, szórakozásra, a város nevezetességeire is. A hotel hostess sokoldalú és megfelelo ismerettel kell rendelkeznie a szállodán kívüli lehetőségekről. A hostess feladata a vendég kérésének megfelelő programok foglalása, szervezése is. Felelős a lobby terület rendezettségéért.
A szállodától függően a hostess felelős lehet a concierge szolgáltatásért is.

Promóció Hostess – Promotional (Promo) Hostess, Promo Girl
Ismerje meg a piac a terméket, a szolgáltatást illetve a márkát! A legfontosabb cél a hostess és a potenciális ügyfelek, fogyasztok közötti közvetlen kapcsolatfelvétel során valósul meg. A termék, a márka a reflektorfényben ragyog, hogy növelje az üzleti lehetőségeket, az eladásokat.
Különleges Promóciók
Ital Promóciók – Beverage Promotions
Szórólapozás, Szórólap Marketing – Leaflet Promotion, Leaflet Marketing, Leaflet Advertising, Direct Letterbox Marketing

Márka Arc – Brand Ambassador
A márka nagykövete ideális esetben a cél közösségekben rendelkezik már vagy képes létrehozni kapcsolati hálózatokat (pld.a személyes ismertsége, …) és a kapcsolatok alkalmasak a márka népszerűsítésére.
A márka nagykövete külön eseményeken (termék bemutatók, sajtótájékoztatók, média események), márka vagy termék promóciókon képviseli a cégét.
Bizalom és a hitelesség – döntő jelentőségű a márka nagykövet kiválasztásánál.
A márka nagykövet sikere elsősorban az általa kiépített személyes kapcsolatokon múlik. A személyisége, a kapcsolatteremtó képessége teszi sikeressé
a márkát és biztosítja az új csatlakozókat a márka közösséghez.
Pozitív márka képviselet – a márka nagykövetnek jól kell ismernie a márkát illetve a terméket.
Professzionális online média: a márka nagykövet ismertsége a szociális médiában a pozíció egyik erős eleme, a Twitter, az Facebook, az Instagram személyes követői, csatlakozhatnak a márka hálózat tagjaihoz.

Modell Hostess – Model Hostess
Általában a hostessek útja nem keresztezi a modellek útját, de azért vannak kivételek.
Rendkívüli igények esetén, amikor fontos a modell képesség és tulajdonságok – pld. a mozgás kultúra, stílus érzék, a hostess személyzet egyedisége (karakter, frizura, magasság, kisugárzás, fotogén – jól fotózható)

VIP Hostess
Te vagy a VIP! Egyéni szolgáltatásokat kínál egyedi igények kielégítésére.
A hostess felelõs a kiemelten nagyon fontos ügyfelek, meghívottak igényeinek kielégítéséért.

Különleges hostess munkák (csak néhány országra, vagy kiemelt eseményekre jelllemzo)
* Convention Models – Az amerikai politikai választásokon nyújt hostess szolgáltatást.
* Golf Outing Hostess – Golf Hostess
A golf-kiránduló hostessek kellemes élményt nyújtanak a résztvevők számára. Megértik a golf etikettjét, pozitívak és barátságosak. A golf esemény hostessek segítséget nyújtanak a regisztrálás és a vendégek üdvözlésében. Rendelkeznek golf felszereléssel.
* Golf Tournament Hostess
Hostess szolgáltatások Golf versenysorozatokon, Golf Tornákon
* Checkered Flag Girls, Racing Girls / Hostess
Hostess szolgáltatások az autóversenyeken ( Formula One, Nascar)